Передплата 2024 «Добрий господар»

СБУ заявила, що намісник Києво-Печерської лаври митрополит Павло мав виконувати провокації під час Собору

  • 13.12.2018, 12:50
  • 662

Намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Павло мав координувати провокації під час об’єднавчого Собору.

Про це під час брифінгу заявив заступник голови СБУ Віктор Кононенко, повідомляє «Прямий».

«У Москві Юрій запропонував провести на території Києво-Печерської Лаври в місті Києві акції протесту проти отримання Україною томосу та створення Єдиної помісної православної церкви. Для реалізації цих намірів ним було видано готівкою п’ять тисяч доларів США. Надані інструкції передбачали необхідність надання нового мобільного телефону та карточки стільникового зв’язку для налагодження каналу закритого спілкування, а також встановлення контакту з одним зі священослужителів Києво-Печерської Лаври, який мав координувати діяльність наших заявникеів зсередини. Для взаємодії йому потрібно було назвати пароль «Ми від Олександра Івановича», — повідомили у СБУ.

Після повернення до України наш співвітчизник звернувся до СБУ та повідомив про отриману пропозицію. До цього його спонукали завищена вартість замовлення, наявність конспірації та необмеженість у фінансах. Цим він був більше схожий на кадрового співробітника спецслужб РФ, ніж на активіста «Антимайдану», який переховується у Москві.

«Вже під нашим контролем організатор акції зв’язався з Юрієм, який йому повідомив, що координатором акції буде священник Павло. Далі було встановлено, що вказаною особою є намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Павло», — додав Кононенко.

Схожі новини