Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Будиночок-пряничок з їстівними меблями і сюрпризом всередині: подружжя з Черкащини створює казкові подарунки

Про оригінальні вироби з тіста за унікальними рецептами, які виготовляє родина Шевченків, знає не тільки майже вся Сміла, а й у багатьох містах України та за кордоном.

Імбирні будиночки з пряників цього року до новорічно-різдвяних свят у цієї родини замовили французи, італійці, англійці та жителі ще кількох європейських країн. Смачний будиночок — чудовий подарунок, тим більше, що у кожному є якийсь сюрприз від виробника. Коштує такий шедевр кулінарного мистецтва від 40 до 2000 гривень.

«Ми випікаємо імбирно-медові пряники і будиночки з тіста за власним оригінальним рецептом. Я багато рецептів та інгредієнтів перепробувала, доки винайшла свою власну рецептуру, — розповідає господиня-казкарка Ірина Шевченко. — Людям подобається. Вже п’ять років печу».

Хоча Ірина Шевченко має зовсім іншу освіту, довгий час працювала бухгалтером та у фінансовій сфері, одного разу захотілось спробувати себе в кулінарії. Спершу Ірина з чоловіком Тарасом Григоровичем зробили святковий новорічний будиночок для своїх любих онучок. Виріб усім сподобався! І потім пішло-поїхало… Чоловік робить креслення, задумує конструкцію, а потім разом виготовляють виріб. В середньому будиночок виготовляється 2−3 дні, тому що лише тісто має добу «вистоятися». А над великими багатоповерхівками доводиться працювати і навіть по 4−5 днів. У кожному будиночку стоять їстівні меблі, годинники, посуд, новорічна ялинка, мармеладні вікна.

Схожі новини