Медики порівняли користь яблук різних кольорів

Експерти в області харчування розповіли, чому потрібно їсти саме зелені яблука.

Цей сорт містить менше цукру. Це означає, що фрукт буде менш шкідливий для зубної емалі і ясен, повідомляють «Аспекти».

Червоні яблука, на думку фахівців, можуть стати причиною прискореного розвитку карієсу. Згідно з іншими дослідженнями, в зелених яблуках більше вітаміну C і заліза.

Вживання всього одного яблука допомагає краще засвоювати жирну їжу без проблем з животом. У червоних яблук такого ефекту немає. Зате обидва сорти піднімають настрій у більшості людей.

Найбільше вітамінів міститься в яблучній шкірці. Тому зрізати її не варто. Ще яблучне пюре — один з небагатьох фруктових продуктів, з яких педіатри рекомендують починати прикорм фруктами