Медики порівняли користь яблук різних кольорів
- 13.12.2018, 10:10
- 659
Експерти в області харчування розповіли, чому потрібно їсти саме зелені яблука.
Цей сорт містить менше цукру. Це означає, що фрукт буде менш шкідливий для зубної емалі і ясен, повідомляють «Аспекти».
Червоні яблука, на думку фахівців, можуть стати причиною прискореного розвитку карієсу. Згідно з іншими дослідженнями, в зелених яблуках більше вітаміну C і заліза.
Вживання всього одного яблука допомагає краще засвоювати жирну їжу без проблем з животом. У червоних яблук такого ефекту немає. Зате обидва сорти піднімають настрій у більшості людей.
Найбільше вітамінів міститься в яблучній шкірці. Тому зрізати її не варто. Ще яблучне пюре — один з небагатьох фруктових продуктів, з яких педіатри рекомендують починати прикорм фруктами