Передплата 2024 «Добрий господар»

Із в’язниць ОРЛО забрали 42 наших засуджених: це перший такий випадок

  • 12.12.2018, 18:57
  • 725

З непідконтрольної території Луганської області українська сторона забрала 42 засуджених, які виявили бажання відбувати покарання на підконтрольній українській владі території.

«Щойно у містечку Щастя забрала наших засуджених, яких утримували у в’язницях на непідконтрольній частині Луганської області. Вони самі, через рідних і близьких людей або ж за допомогою правозахисників, виявили бажання повернутися для продовження відбування покарання на контрольованій Урядом України території. Загалом Офіс Уповноваженого отримав близько 1000 звернень з проханням про переміщення. Це питання неодноразово обговорювалося на зустрічах Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на сході України, що відбувалися у Мінську.

Цього разу представники окупаційної адміністрації на тимчасово окупованих територіях у Луганській області передали нам 42 особи. Також українській стороні були передані їхні кримінальні справи", — написала на своїй сторінці у Facebook написала омбудсмен Людмила Денісова.

Омбудсмен заявила, що Україна готова прийняти усіх без вийнятку українців, які виявлять таке бажання.

«Ще раз наголошую: ми готові прийняти всіх без винятку громадян України для подальшого відбування покарання на підконтрольній території. Але найголовніше, що все вийшло! Це перший випадок передачі ув’язнених з непідконтрольних територій Луганської області», — додала Денісова.

Схожі новини