Передплата 2024 ВЗ

Закриття поштових відділень: Порошенко порадив голові «Укрпошти» переглянути розмір власної зарплати

  • 12.12.2018, 14:46
  • 493

Президент України Петро Порошенко наполягає на зменшенні зарплати генерального директора ПАТ «Укрпошта» Ігоря Смілянського.

Про це Порошенко сказав на зустрічі з міністром інфраструктури Володимиром Омеляном і Смілянським у середу в Києві, повідомляється «Українська правда».

«Особисто від мене, настійно рекомендую певним чином переглянути власну заробітну плату. Сподіваюся, що пораду президента буде почуто», — сказав Порошенко.

Згідно з декларацією Смілянського за 2017 рік, його зарплата за рік від ПАТ «Укрпошта» становить 3 млн 958 тис. 541 гривень.

Порошенко також закликав не допустили підвищення тарифів на доставку пенсій.

Глава держави також заявив, що «наполегливо радить» керівництву «Укрпошти» переглянути власну позицію щодо закриття відділень у сільській місцевості та звільнення листонош.

«Я вам наполегливо раджу переглянути власну позицію і дуже раджу, щоб порада президента була почута», — звернувся Порошенко до керівництва «Укрпошти».

За його словами, він ініціював внесення до держбюджету 500 мільйонів гривень, які би компенсували збитки «Укрпошти» для доставки пенсій.

«Також наказую припинити звільнення листонош. На сьогоднішній день ці 500 млн грн дозволять забезпечити і відповідне підвищення заробітної платні, і захистити листонош», — заявив Порошенко.

На його думку, для людини похилого віку — це єдиний зв'язок зі світом.

Він наказав міністру інфраструктури Володимиру Омеляну проконтролювати питання із доставкою пенсій, збереженням відділень пошти та забезпеченням зарплат листонош.

Президент додав, що вже за два тижні хоче побачити відповідні пропозиції щодо цього питання.

Смілянський зазначив, що бере всі доручення до виконання.

Схожі новини