Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Стрілянина на Різдвяному ярмарку у Страсбурзі: троє загиблих, терористу вдалося втекти

  • 12.12.2018, 08:39
  • 624

У французькому Страсбурзі на Різдвяному ярмарке сталася стрілянина. Введено посилені заходи безпеки, терористу вдалося втекти.

Про це повідомляє «Еспресо».

Вбивство сталося біля Різдвяного базару в Страсбурзі, який щорічно приваблює мільйони туристів.

«Уряд вирішив ввести в дію план термінових дій при терактах, який передбачає посилений контроль на кордонах, посилені заходи безпеки на всіх різдвяних ринках, щоб уникнути ризику аналогічних атак», — заявив міністр внутрішніх справ Франції Крістоф Кастанер, повідомляє AFP.

Він уточнив, що загинули щонайменше 3 людини, ще 12 отримали поранення. Особа нападника встановлена.

Хоча терориста оточила поліція, йому вдалося втекти. Нападник раніше був відомий службам безпеки, а прокуратура повідомила, що він перебуває в списку підозрюваних екстремістів. Також нападник може фігурувати в розслідуванні замаху на вбивство.

Стрілянину на різдвяному ярмарку влаштував 29-річний уродженець Страсбурга Шеккат Шаріф, повідомляють «Факти» з посиланням на BFM. TV.

За даними преси, після стрілянини він втік на викраденому таксі.

Поліції не вдалося затримати стрільця. Поки злочинець не буде спійманий школах і ВНЗ призупинили навчання. Всі різдвяні заходи скасовані.

Шекката повинні були затримати ще вранці 11 грудня за вбивство, але йому вдалося втекти. Під час обшуків у його будинку виявили гранати.

За словами, глава МВС Франції Крістофа Кастанера, Шаріф був відомий службам безпеки, як людина, що представляє загрозу національній безпеці.

Схожі новини