Передплата 2024 «Добрий господар»

В Україні виготовлятимуть косметику з дотриманням європейських вимог, — МОЗ

  • 11.12.2018, 15:35
  • 658

Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) України розробило проект постанови уряду про затвердження нового технічного регламенту на косметичну продукцію на основі Регламенту Європейського союзу № 1223/2009.

Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

Як зазначається, документ має усунути юридичні розбіжності, а також адміністративні та технічні бар’єри у торгівлі між Україною та країнами Європейського союзу.

Повідомляється, що міністерство має намір у середньостроковій перспективі заборонити випробування косметики на тваринах та з впровадженням нового регламенту дати можливість іноземним та національним компаніям використовувати новітні технологічні розробки, зокрема альтернативні методи тестування косметичної продукції.

Крім того, МОЗ планує передбачити перехідний період для впровадження нових вимог до тестування косметичної продукції.

«Це рішення зумовлено тим, що в Україні на сьогодні відсутні затверджені методології альтернативних випробувань безпеки косметики», — пояснили у міністерстві.

Зазначається, що Європейський союз також мав перехідний період для впровадження нових вимог до безпеки косметичної продукції — регламент був затверджений у 2009 році, а вступив в дію у липні 2013 року.

Паралельно з цим, міністерство впроваджуватиме нові вимоги до тестування, надаючи перехідний період для національних компаній на впровадження новітніх методів токсикологічних досліджень.

Наразі новий регламент опрацьовується в Міністерстві охорони здоров’я та найближчим часом буде оприлюднений для громадського обговорення на офіційному веб-сайті міністерства.

Схожі новини