Передплата 2024 «Добрий господар»

Меркель закликала Путіна звільнити військовополонених українських моряків

  • 11.12.2018, 09:15
  • 317

Анґела Меркель у телефонній розмові з Володимиром Путіним закликала звільнити українських моряків і забезпечити безперешкодне пересування кораблів у Керченській протоці.

Про це повідомляє DW.

Канцлерка Німеччини Анґела Меркель вимагає звільнити українських моряків, яких Росія захопила 25 листопада в районі Керченської протоки. Про це Меркель заявила в понеділок, 10 грудня, під час телефонних переговорів із президентом Р Ф Володимиром Путіним.

Меркель наголосила, що Росія мусить вжити заходів, аби забезпечити безперешкодне пересування кораблів у районі Керченської протоки. Переговори німецької канцлерки та російського президента відбулися з ініціативи Берліна, повідомила прес-служба Кремля.

Як очікується, у вівторок, 11 грудня, в Берліні обговорять керченську кризу в «нормандському форматі» на рівні зовнішньополітичних радників лідерів Німеччини, Франції, України та Росії, передає dpa. Як повідомлялося, про відповідну зустріч Меркель і Путін домовилися на полях саміту Великої двадцятки (G20) в Буенос-Айресі.

25 листопада рейдовий буксир «Яни Капу» та катери «Бердянськ» і «Нікополь» військово-морських сил України були захоплені російськими спецпризначенцями в районі Керченської протоки. Росія звинувачує захоплених українських моряків у незаконному перетині свого кордону. Україна це відкидає і наполягає, що статус українців — військовополонені.

Верховна Рада України 26 листопада підтримала запровадження воєнного стану на 30 діб у 10 областях України та у внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії. Режим воєнного стану в низці регіонів України триває до 26 грудня.

Схожі новини