Передплата 2024 «Добрий господар»

Одеський медичний університет заявив про рейдерське захоплення вишу

  • 10.12.2018, 17:40
  • 695

Одеський національний медичний університет заявив про рейдерське захоплення ректорату.

У Міністерстві охорони здоров’я заявили, що будівлю взяли під охорону прибічники колишнього ректора вишу Валерія Запорожана.

За даними МОЗ, близько 8 ранку 10 грудня невідомі силою захопили будівлю одеського університету та не пропускали співробітників на робочі місця.

«Наразі особи, які захопили університет, звільняють працівників, передаючи накази через вхідні двері університету, та знищують офіційну документацію. Будівлю університету охороняють прихильники екс-ректора Валерія Запорожана, що унеможливлює доступ до закладу. Про це повідомив в.о. ректора ОНМедУ Констянтин Аймедов», — йдеться у повідомленні МОЗ України.

До ректорату у супроводі прибічників зайшов невизнаний МОЗ новий виконувач обов'язків ректора університету Юрій Сухін, повідомила у Facebook глава прес-служби вишу Ярослава Витко. Цього дня Мін’юст мав розглянути скаргу Міністерства освіти щодо незаконної реєстрації Сухіна як керівника Одеського медуніверситету.

«Співробітників до приміщення не пускають. Із будівлі вийшов професор Сон і заявив, що виконавча служба зараз проводить опис майна, опечатані кабінети зламують. До ректорату пропускали лише вибірково, за невідомими списками. Рейдери провели „засідання ректорату“», — повідомила Витко.

Також до вишу не пускали журналістів та помічників народних депутатів.

«МОЗ України вважає неприпустимими такі дії осіб, які діють фактично в інтересах екс-ректора, та закликає працівників не виконувати незаконні накази та розпорядження», — заявили у Міністерстві охорони здоров’я.

27 листопада у Міністерстві охорони здоров’я України заявили, що без їх відома до Єдиного державного реєстру (ЄДР) внесли запис про те, що обов’язки ректора Одеського національного медичного університету виконує Юрій Сухін. МОЗ заявило, що це рейдерське захоплення вишу і пообіцяло звернутися до правоохоронних органів.

У вересні очільниця Міністерства охорони здоров’я Уляна Супрун звинуватила керівництво двох медичних вишів — Одеського національного медичного та Національного медичного ім. Богомольця — у саботажі та зриві навчання.