Передплата 2024 «Добрий господар»

«Єдиний спосіб, як Україна може перемогти, то лише з допомогою і підтримкою США», — Рональд Джонсон

Американський сенатор побував із візитом на Яворівському полігоні.

Рональд Джонсон — американський політик, старший сенатор США штату Вісконсін у суботу, 8 грудня, відвідав Міжнародний центр миротворчості та безпеки, що у Яворівському районі Львівської області. Візит сенатора мав на меті продемонструвати підтримку та співпрацю України і США щодо розвитку військової сфери.

Перш за все сенатор зустрівся із земляками: військовослужбовцями 278-го бронекавалерійського полку Національної Гвардії штату Теннессі, які є учасниками міжнародної військово-тренувальної місії «JMTG-U». Ці американські військові інструктори проводять вишкіл українських вояків у рамках «Об'єднаної багатонаціональної тренувальної групи «Україна», що триває від 2015 року. Привітав військових з прийдешніми святами та ще раз нагадав та підкреслив важливість їхньої місії не лише для стосунків між країнами, а й для європейської та світової безпеки.

«Єдиний спосіб, як Україна може перемогти, то лише з допомогою і підтримкою США, — зазначив американський сенатор під час спілкування. — Я хочу подякувати американській нації, яка допомагає Україні і українцям, які борються з Росією і намагаються стерти корупцію, коріння якої йдуть з Росії. І те, що ви робите, це важлива життєва місія і я не можу надякуватись вам».

А згодом Рональд Джонсон зустрівся з керівництвом Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, зокрема, із ректором Академії Петром Ткачуком. Після ділового ланчу та символічного обміну подарунками, сенатор зробив важливу заяву, у якій розповів про резолюцію, співавтором якої є він. «Цей документ буквально упродовж декількох годин був підтриманий 55 американськими законотворцями. Я підкреслив це саме тому, що цей факт дає усім нам зрозуміти, наскільки сильною є підтримка Америкою України», — наголосив республіканець. У тексті документа чітко зазначено, що Сенат Сполучених Штатів Америки засуджує провокативні дії Російської Федерації проти України, вимагає негайно звільнити українських моряків, військові кораблі та припинити чинити перешкоди судноплавству у Чорному і Азовському морях.

«Закликаємо міжнародне співтовариство об’єднатися у засудженні дій Росії!», — йдеться у тексті резолюції. Також Сенат підтверджує кримську декларацію державного секретаря Майка Помпео про те, що жодна спільнота, в тому числі й США, ніколи не визнає протизаконну анексію Криму. «Закликаємо членів НАТО та наших європейських партнерів переглянути ставлення до російського газогону „Північний Потік-2“, який Росія планує фактично як інструмент зміцнення свого геополітичного впливу в Європі» , — зацитував Рональд Джонсон.

Схожі новини