Передплата 2024 ВЗ

Звільнення заручників: Україна на черговій зустрічі ТКГ в Мінську запропонує кілька варіантів

  • 10.12.2018, 14:40
  • 562

На черговому засіданні Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі 19 грудня українська сторона знову пропонуватиме варіанти звільнення ув’язнених і полонених до 27 грудня за формулою 23 на 23 і 66 на 19.

Про це заявив у виступі на презентації аналітичного дослідження щодо кращих практик протидії підривній діяльності Росії проти України представник України у ТКГ на Мінських переговорах Євген Марчук, про це повідомляє Укрінформ.

«Сьогодні готовий варіант обміну 27 грудня за формулою 23 на 23 і 66 на 19. Ми це офіційно запропонували на засіданні 4 грудня. Не погоджується Росія. Ми знову будемо вносити (цю пропозицію — ред.) 19 грудня, коли буде 101-й раунд переговорів у Мінську, останній у цьому році», — сказав Марчук.

Він додав, що також офіційно запропонував провести окреме засідання, на якому по кожному пункту проаналізувати мінські документи.

«Візьмемо кожен з них. Ви там нас звинувачуєте — давайте обговоримо. У нас є пропозиції — давайте обговоримо», — зазначив Марчук.

У цьому контексті він нагадав, що патрулі ОБСЄ протягом чотирьох років не мають доступу до певних регіонів, щоб проконтролювати відведення звідти важких озброєнь, не створено зону безпеки вздовж неконтрольованої ділянки українсько-російського кордону, окрім того, лінія зіткнення де-факто наполовину не збігається з погодженою всіма сторонами, які підписали Мінські домовленості.

На переконання Марчука, це свідчить про те, що Україна має достатній інформаційний ресурс по Мінському процесу, який треба активно використовувати і доводити до впливових фігур на Заході, «щоб було розуміння, що реально відбувається на сході України».

Схожі новини