Передплата 2024 «Добра кухня»

«Брудні методи»: в СБУ прокоментували прапор «ДНР» на протестах у Франції

  • 09.12.2018, 19:07
  • 761

Міжнародні кордони не є перешкодою для російської гібридної агресії. Брудними методами Кремль руйнує європейську стабільність, бачачи в ній загрозу для себе.

Так глава Служби безпеки України Василь Грицак прокоментував появу у Франції прапора бойовиків «ДНР», повідомляє «Сегодня».

За словами глави спецслужби, в останні роки Москва наполегливо намагається взяти під контроль європейські радикальні суспільно-політичні структури.

«Щорічно на території РФ при безпосередній організаційній та фінансовій підтримці російських спецслужб проводились так звані „конференції лідерів правих партій Європи“, „міжнародні консервативні форуми“, збори „глобального революційного альянсу“, де ідеологи „руского міра“ Олександр Дугін, Сергій Глазьєв і інші озброювали іноземних представників теоріями силового повалення європейських демократій», — уточнив Грицак.

Грицак заявив, що під виглядом фейковий спостерігачів РФ привозила на псевдовибори в анексований Крим і окупований Донбас радикалів з Європи для отримання ними «революційного досвіду». Тепер же радикали під прапорами т.зв. «ДНР» і кураторством співробітників спецслужб РФ здають практичний іспит.

«За спиною мирних мітингувальників вони вдаються до організацій заворушень і актів насильства у Франції. За інформацією СБУ російські спецслужби мають намір організувати аналогічні провокації в Бельгії, Німеччині, Іспанії, Болгарії та інших європейських країнах», — підсумував глава СБУ.

Схожі новини