Передплата 2024 «Добрий господар»

У поліції Одеси пояснили, за що затримали ультрас

  • 09.12.2018, 15:45
  • 516

Футбольних ультрас після матчу «Чорноморець» — «Ворскла», який відбувся у суботу в Одесі, затримали за напад на патрульних, а не за патріотичний банер.

Про це повідомив радник керівника поліції Одеси Руслан Форостяк на своїй сторінці в Facebook.

«Під час матчу були здійснені хуліганські дії з застосуванням потужної піротехніки, що привело до зупинки матчу та численних звернень від інших глядачів та адміністрації до правоохоронців, щоб вгамувати хуліганів. Крім іншого, було пошкоджено піротехнікою сидіння для глядачів», — написав Форостяк.

Проте, за його словами, правоохоронці «не втручались і навіть не заходили безпосередньо на стадіон».

«Після матчу було вирішено доставити одну особу в адміністративному порядку до райвідділу для складання адмін паперів, але його колеги намагались фізично перешкоджати патрульним поліцейським, тактичній групі виконувати свої обов'язки, вчинили злісну непокору та вдались до фізичного спротиву», — стверджує радник керівника поліції Одеси.

Тому, зазначив він, додатково до райвідділу поїхало ще близько 12 осіб в адміністративному порядку, де на них були складені протоколи та проведена виховна бесіда.

«Ключове тут, цих осіб затримано не на стадіоні, а вже після матчу на вулиці, за напад на патрульних», — підкреслив Форостяк.

Він також додав, що у подіях не брали участь спецпідрозділи на кшалт батальону особливого призначення, на місці були тільки тактичні групи оперативного реагування патрульної поліції.

Як писав раніше «ВЗ», волонтер і блогер Роман Сініцин повідомив, що в Одесі правоохоронці побили та затримали ультрас, які вивісили банер «Кремль, покайся!» і назви українських суден, захоплених РФ — «Бердянськ», «Нікополь», «Яни Капу», підсвітивши це димами та фаєрами.

Як стверджує Сініцин, у приватних розмовах представники правоохоронних органів говорили, що затримували людей «за баннер, поступила команда делать жестко».

Схожі новини