Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Патріарх Кирил заявив, що автокефалію української церкви «не можна допустити»

  • 09.12.2018, 14:33
  • 1 418

Глава РПЦ патріарх Кирил переконаний, що надання незалежності православній церкві в Україні є неприпустимим.

Про це він заявив сьогодні, звертаючись до вірян після літургії у храмі Святої Тетяни в Любліно, передає «Інтерфакс».

«Може, ці люди (прихильники незалежної церкви, — ред.) і праві, і в незалежній державі повинна бути як би і незалежна церква? (…) Чому б не допустити таке щодо України?.. Не можна допустити», — сказав Кирил.

На його думку, цього не можна допускати тому, що прихильники незалежної української церкви наповнені злобою, готові насильно добиватися своєї мети і «погубити життя інших людей».

«Послухайте тих, хто бореться за так звану незалежну церкву, прислухайтеся до інтонацій і слів, яка ж там злість і ненависть. Тому всі ті, хто сьогодні прагнуть затвердити так звану незалежну церкву і заради цього готові погубити життя інших людей, зламати церковне життя, увірватися і захопити храми і монастирі, хіба ця мова сили є мовою Божою?», — цитує патріарха Кирила ТАСС.

За словами предстоятеля Російської православної церкви, «розкольники» намагаються представити ідеї темряви в якості світлих і позитивних.

Він висловив надію, що «ніякі розкольницькі об'єднання, ніяка участь світської влади, ніяка злісна і войовнича риторика не здатні будуть відірвати віруючих людей від життя у світлі Божому».

Схожі новини