Передплата 2024 «Добра кухня»

Порошенко попросив Онуфрія допомогти звільнити захоплених Росією моряків

  • 09.12.2018, 12:14
  • 915

Президент України Петро Порошенко зазначив, що не буде зупинятися перед будь-якою можливістю повернути українських військових.

Петро Порошенко звернувся до очільника Української православної церкви Московського патріархату Онуфрія з проханням зв’язатися з Москвою та посприяти звільненню схоплених Росією українських полонених, повідомляє прес-служба Президента.

«Вчора і позавчора я мав розмову з предстоятелем Української православної церкви московського патріархату блаженнійшим Онуфрієм. Звернувся до нього з проханням негайно зв'язатися з Москвою для того, щоб по лінії церкви вжити відповідних заходів для того, щоб повернути (наших моряків, — ред.)», — сказав Порошенко.

«Я не буду зупинятися перед будь-якою можливістю для того, щоб повернути наших солдат. Ми будемо молитися і сподіватися, що це відбудеться якнайскоріше», — додав він.

Президент також повідомив, що одразу ж після отримання інформації про обстріл українських кораблів запросив розмову з президентом Росії Володимиром Путіним «для того, щоб отримати пояснення дій російських Збройних Сил».

«Ви знаєте, що Путін уникає розмови», — зауважив Порошенко.

Він вкотре підкреслив, що жоден російський суд не має жодної юрисдикції над українськими моряками, адже відповідно до Женевської конвенції вони є військовополоненими.

«Вони мають бути негайно звільнені. В іншому випадку Росія буде притягнута до відповідальності», — сказав Президент.

Він наголосив, що Україна також вимагає негайного звільнення українських кораблів та негайного відкриття Керченської протоки і Азовського моря, припинення часткової окупації Азовського моря.

Схожі новини