Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Кремлівські боти дезінформували користувачів Twitter щодо протестів у Франції, — ЗМІ

  • 09.12.2018, 10:47
  • 499

Проросійські Twitter-акаунти розповсюджували неправдиву інформацію про події у Франції та протести «жовтих жилетів» намагаючись зруйнувати репутацію президента Франції Еммануеля Макрона.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на Альянс забезпечення демократії, підрозділ Німецького Фонду Маршала США, яке стежить за прокремлівськими Twitter-акаунтами та іншою прокремлівською діяльністю, передає ТСН.

Як зазначають у матеріалі, серед 600 облікових записів Twitter, які, як відомо, поширюють погляди Кремля, найпопулярнішим хештегом зараз є #giletsjaunes, французька назва для протестів «жовтих жилетів».

«Акаунти, які аналізує Альянс, як правило, публікують новини із США і Великої Британії. Але в останні тижні вони активно висвітлюють протести у Франції. Цей показник свідчить про те, що існує зацікавленість у посиленні конфлікту», — розповів експерт Альянсу Брет Шафер.

Переважно поширювали інформацію, що начебто французька поліція перебуває на межі заколоту і готова підтримати протести. Але Шафер підкреслює, що такі заяви не підтверджуються фактами, а активність ботів нагадує інші кампанії з поширення дезінформації. До того ж переважна більшість посилань ведуть на новини російських медіа — Russia Today, Spurnik та німецьке агентство Ruptly. Нагадаємо, протести проти підвищення цін на пальне розпочались у Франції кілька тижнів тому. В них вже загинули троє людей, ще понад 750 осіб отримали тілесні ушкодження. Попри масові протести уряд Франції довго дотримувався свого плану щодо подальшого підвищення акцизів на пальне. Згодом стало відомо, що у Франції призупинять рішення про підвищення податку на пальне.

Під час сутичок між «жовтими жилетами» та правоохоронцями у Парижі 8 грудня постраждали щонайменше 30 людей, ще майже тисячу демонстрантів було затримано.

Схожі новини