Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Росію на зустрічі «нормандської четвірки» представлятиме «куратор «ДНР/ЛНР» Сурков

  • 08.12.2018, 18:58
  • 865

На зустрічі зовнішньополітичних радників лідерів «нормандської четвірки», на якій обговорюватимуть керченську кризу, Російську Федерацію (РФ) представлятиме помічник президента Володимира Путіна Владислав Сурков.

Про це повідомив прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков, передає РБК-Україна.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко заявляв, що Україна готова до зустрічі в нормандському форматі на рівні політичних радників, на якій буде вимагати від Росії повернути полонених військових, кораблів Військово-морських сил ЗСУ, а також відкрити Керченську протоку для проходу суден в українські порти.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін розповів, що на зустрічі «нормандської четвірки» сторони обговорять російську агресію в Чорному морі, миротворців на Донбасі і звільнення політичних ув'язнених.

Відзначимо, 25 листопада РФ напала на українські кораблі в Керченській протоці, в результаті чого були захоплені три українських кораблі. Крім того, в ході атаки РФ були захоплені 24 українських моряка, троє з них отримали поранення. На даний момент всі вони незаконно утримуються в Москві, в РФ заявляють, що українські моряки нібито незаконно перетнули кордон.