Передплата 2024 «Добрий господар»

На Одещині 10-річна дитина декілька тижнів жила сама у холоді та голоді, поки її горе-матір гуляла

  • 08.12.2018, 16:58
  • 2 862

Мати-одиначка покинула свою доньку та подалася влаштовувати особисте життя, зголодніла дитина вимушена була звернутися по допомогу до сусідів.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Одеської області.

Про те, що 10-річну жительку одного з сіл Роздільняського району залишила мати-одиначка, поліцейським повідомили сусіди родини.

Виїхавши за вказаною адресою, правоохоронці з’ясували, що дівчинка протягом декількох тижнів проживала сама в жахливих умовах та чекала на повернення непутящої «матусі». Іноді в стані алкогольного сп’яніння жінка таки приходила додому, скандалила, забирала залишки харчів та йшла далі влаштовувати своє особисте життя.

Коли дитині забракло сил приховувати поведінку горе-матері, сидіти в холоді та голоді, вона звернулася по допомогу до сусідів, які прихистили її. На прохання дівчинки вони деякий час нікому не повідомляли про ситуацію, яка склалася у родині, бо дівча мало надію, що матінка все-таки повернеться і забере її додому. Але коли пройшла чутка про те, що жінка вкотре «вийшла заміж» у сусідньому селі, — одразу сповістили поліцію.

Наразі поліцейські влаштували дівчинку до притулку, де її долею будуть опікуватися соціальні служби. Що ж стосується матері дитини, то, враховуючи, що профілактичні бесіди вже не діють на свідомість безвідповідальної жінки, вирішується питання про притягнення її до відповідальності згідно з діючим законодавством та позбавлення батьківський прав.

Схожі новини