Передплата 2024 ВЗ

В Україні від розривів мінометів «Молот» загинули 13 військових та більше 30-ти зазнали поранень

  • 08.12.2018, 15:16
  • 644

За весь час використання мінометів «Молот» було зафіксовано дев’ять їхніх розвривів, внаслідок яких зазнали поранень 32 і загинуло 13 військовослужбовців Збройних сил України.

Про це повідомили у Центральному ракетно-артилерійському управлінні Збройних сил України у відповіді на інформаційний запит УНН.

«У Збройних силах України зафіксовано дев’ять випадків розриву 120 мм мінометів М120−15 „Молот“, внаслідок яких було поранено 32 військовослужбовці і загинуло 13 військовослужбовців» , — сказали у ЗСУ.

Зазначимо, у ЗСУ повідомили, що міномети «Молот» не приймалися на озброєння ЗСУ, а їхню експлуатацію дозволили на час особливого періоду.

Нагадаємо, 6 липня під час військових навчань на Рівненському полігоні внаслідок вибуху міномета загинули троє бійців 15-го окремого гірсько-піхотного батальйону, який входить до складу 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади й базується в Ужгороді. Ще дев’ятеро військовослужбовців були поранені.

За фактом вибуху міномету на території 233-го Рівненського загальновійськового полігону Київському науково-дослідному інституту судових експертиз було призначено комплексну комісійну судово-військову, трасологічну, хімічну, балістичну та вибухотехнічну експертизи.

У листопаді Військова прокуратура Центрального регіону повідомила проміжний висновок стосовно розриву міномету «Молот» на Рівненському полігоні. Відповідно до цього висновку, об’єктивних даних щодо неналежної якості цих мінометів не отримано.

Схожі новини