Передплата 2024 «Добрий господар»

У Києві підозрюваний у вбивстві та втечі із зали суду сам здався владі

  • 08.12.2018, 13:35
  • 702

Підозрюваний у вбивстві Андрій Йолкін приїхав до Голосіївського районного суду, з якого втік напередодні, та сам зателефонував до поліції, щоб його взяли під варту.

Про це повідомляє ТСН.

На місце подій приїхала і поліція, і співробітники прокуратури. Йолкін стверджує, що втік з суду на знак протесту проти утримання в СІЗО — напередодні Голосіївський суд Києва постановив взяти підозрюваного під варту замість домашнього арешту. Чоловік стверджує, що тікати не збирався, а лише демонстрував свою незгоду з рішенням, адже мав рішення Європейського суду з прав людини, що він не може утримуватись у таких умовах протягом більше шести років.

Затриманий називає рішення суду свавіллям та каже — тікати не збирався, а лише привертав увагу до своєї справи. За втечу порушено ще одну справу. Правоохоронці впевнені, що Йолкін втік би з країни першої можливості, однак не зміг втілити цей задум у життя.

Як відомо, Йолкін — колишній працівник міліції Кривого Рогу. За версією слідства він, разом із ще двома чоловіками, міліціонером та раніше судимим парубком, скоювали викрадення людей та вбивства, аби заволодіти житлом жертв. «Жертвами цих злочинів є троє людей. Вони були вчинені з особливою жорстокістю», — розповіла речник прокуратури Києва Надія Максимець. У 2012 році всіх трьох затримали, відтоді, поки тривали судові засідання, вони шість років були під вартою. Підозрювані переконували, що до вбивств не причетні, і втікати в разі домашнього арешту не збираються.

Схожі новини