Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Порошенко і сенатор США обговорили посилення санкції проти Росії

  • 08.12.2018, 12:35
  • 636

Президент України Петро Порошенко прийняв Сенатора США Рональда (Рона) Джонсона.

Президент України висловив вдячність американській стороні за тверду двопартійну підтримку України та чітке засудження нещодавнього чергового акту збройної агресії Російської Федерації у Керченській протоці, повідомляє прес-служба глави держави.

Петро Порошенко наголосив, що Росія повинна негайно звільнити українських моряків та повернути три українські судна.

«Хочу подякувати за міцну підтримку нашої боротьби за свободу, демократію та проведення реформ в Україні», — зазначив Президент.

Співрозмовники відзначили пріоритетність і надалі зміцнювати міжнародний тиск на Росію, у тому числі шляхом посилення санкцій у відповідь на агресивні дії Кремля, а також з метою забезпечення відновлення суверенітету і територіальної цілісності України у межах міжнародно-визнаних кордонів.

Сенатор Джонсон, в свою чергу, зазначив: «Я приїхав до України з єдиної причини — продемонструвати міцну підтримку не лише Сенату, не лише Конгресу, не лише Адміністрації, а всього американського народу. Ми засуджуємо дії Росії. Ми підтримуємо український народ, уряд. Ми підтримуємо територіальну цілісність України».

Петро Порошенко подякував за послідовну підтримку американських законодавців у питаннях надання Україні всебічної допомоги, у тому числі у контексті триваючих реформ та зміцнення безпекової і оборонної стійкості нашої держави.

Схожі новини