Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В Україні зарплата чоловіків вища, ніж жінок

  • 08.12.2018, 10:33
  • 720

Президент Петро Порошенко під час участі у 2-му Українському жіночому конгресі наголосив, що в Україні зберігається різниця в оплаті праці жінок і чоловіків, тому мають бути вжиті конкретні кроки для ліквідації цього негативного явища.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Глава держави звернув увагу на реалізацію у рамках Плану дій Ради Європи для України проектів, що стосуються доступу жінок до правосуддя та відзначив їх значення в процесі реформування судів. Президент зауважив, що нині спостерігаються позитивні тенденції, коли кількість жінок в суддівському корпусі зростає.

Петро Порошенко впевнений, що усі шість основних напрямів Стратегії гендерної рівності Ради Європи є актуальними для України. До них відноситься — попередження та боротьба із ґендерними стереотипами та сексизмом; попередження та протидія домашньому насильству та насильству щодо жінок; рівний доступ до правосуддя; досягнення балансу участі жінок в політичній сфері та процесах прийняття рішень; захист прав жінок мігрантів, біженців та шукачів притулку. Президент сподівається, що вдасться досягнути відчутних результатів у забезпеченні цих цілей.

«Хоча досі залишається ще багато проблем у гендерній нерівності, які необхідно врахувати. Одна з них — це різниця в оплаті праці», — наголосив Петро Порошенко. За його словами, середня оплата праці чоловіків на 21% перевищує середню оплату праці жінок, хоча порівняно з 2016 роком ця різниця скоротилася на 4%. «Наслідки нерівності серйозні — пенсія жінок на сьогодні на третину менша за пенсію чоловіків. Це неприйнятно. В умовах, коли в структурі бідного населення, де переважають пенсіонери, 65% - жінки. Така статистика свідчить про необхідність вжиття конкретних заходів для їх подолання вже зараз», — наголосив Президент.

Схожі новини