Передплата 2024 «Добрий господар»

Президент закликав Верховну Раду ратифікувати Стамбульську конвенцію

  • 07.12.2018, 18:33
  • 673

Президент Петро Порошенко закликав Верховну Раду ратифікувати Конвенція Ради Європи про запобігання насильству щодо жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Президент під час участі у 2-му Українському жіночому конгресі наголосив, що не можна залишати поза увагою болючу проблему домашнього насильства. Глава держави зауважив, що саме з метою вирішення проблематики домашнього насильства серед держав-членів Ради Європи була розроблена Конвенція Р Є про запобігання насильству щодо жінок і домашньому насильству і боротьбу з цими явищами. Україна її підписала ще у 2011 році, і нині цю Конвенцію вже ратифікували 33 країни.

«З жалем констатую, що в нашому суспільстві досі існують певні маніпуляції на цю тематику, зокрема щодо розуміння терміну „гендер“. Тому ще раз хотів би абсолютно чітко наполягти і закликати направити всі можливі зусилля, щоб завершити внутрішньодержавні процедури і ратифікувати Конвенцію. Чому би її не винести на наступне засідання Верховної Ради?», — зазначив він.

«Це наше зобов’язання перед європейськими колегами. Бо коли ми говоримо про європейськість України, коли ми говоримо про рух вперед в ЄС — всі „за“. А як голосувати за конвенцію, то не дуже. Думаю, що треба об’єднати справу і розмови. Цим ми підтвердимо відданість України і українців європейським цінностям», — сказав Президент.

Глава держави вважає, що на законодавчому рівні мають бути створені всі умови для того, щоб суспільство відчувало себе в безпеці, а жінки знали, що вони захищені законом.

Схожі новини