Передплата 2024 «Добра кухня»

Вчені б’ють на сполох: 2019 рік може стати найспекотнішим в історії

  • 07.12.2018, 09:58
  • 518

Чотири найспекотніші роки в історії були у період з 2015 по 2018 роки, що зумовлено збільшенням викидів вуглекислого газу, які також досягли рекордного рівня.

Про це повідомляє Голос Америки.

Існує величезна ймовірність того, що фаза Ель-Ніньйо вже розпочалася, пробуджуючи екстремальні погодні умови, які і так погіршилися через зміну клімату, та збільшуючи шанси, що 2019 рік буде найспекотнішим в історії людства, попереджають вчені, пише видання National Geographic.

Ель-Ніньйо — це потепління поверхневих вод східної частини Тихого океану. Наслідки Ель-Ніньйо були більш значними в останні роки через глобальне потепління, і ці впливи будуть гіршими, оскільки температури продовжують зростати, повідомляє недавнє дослідження в журналі Geophysical Research Letters.

Чотири найспекотніші роки в історії були у період з 2015 по 2018 роки, що зумовлено збільшенням викидів вуглекислого газу, які також досягли рекордного рівня, за даними Всесвітньої метеорологічної організації (ВМО), пише National Geographic.

Потепління у світі означає все більше і більше проявів руйнівної стихії та небезпечних погодних умов, таких як спека, лісові пожежі, засухи, затоплення та нищівні шторми. У 2018 році в Північній півкулі було 70 тропічних циклонів, або ураганів, що більше за середнє значення попередніх періодів, яке становила 53, інформує видання.

Потужні і часто рекордні шторми спричинили спустошення, завдали величезних економічних збитків та призвели до втрат людських життів. Теплові хвилі також призвели до вражаючої втрати продуктивності в 2018 році, тому що часто було занадто спекотно не тільки щоб працювати, а й навіть виходити на вулицю, пояснює National Geographic.

Схожі новини