Передплата 2024 «Добра кухня»

25 метрів у висоту і 1000 іграшок: У Києві встановлюють головну ялинку країни

  • 06.12.2018, 20:30
  • 665

На Софійській площі у Києві сьогодні розпочали встановлювати головну новорічну ялинку країни.

Як повідомляє «Укрінформ», наразі встановлено металевий каркас ялинки, куди будуть кріпитися гілки. Також змонтована верхівка дерева із зіркою.

Як відомо, головну новорічну ялинку висотою 25 метрів прикрасять приблизно 1000 іграшок. А всього на Софійській площі буде розміщено близько 3 км гірлянд.

Цього року ялинка буде особливою: навколо неї з’явиться екран, за допомогою якого відвідувачі зможуть передати вітання. Уся ялинка огорнеться у тисячі яскравих ліхтариків білого арктичного кольору. Деякі з них матимуть унікальну форму кристалів довжиною 35−50 см. Також уперше навколо пам’ятника Богдану Хмельницькому запустять потяг бажань «Полярний експрес», де кожен охочий, проїхавши зупинку, зможе загадати бажання.

Володимирський проїзд прикрашатимуть грандіозні світлові конструкції у вигляді великих сніжинок, які освітлюватимуть дорогу та створюватимуть романтичний настрій. У сквері Володимирського проїзду вируватиме зона розваг для найменших відвідувачів.

Великі Різдвяні святкування відбудуться 7 січня. У програмі — концерт, масова коляда, пригощання кутею та традиційна Хода звіздарів, яка пройде Андріївським узвозом та заколядує з усіма поблизу ялинки на Контрактовій площі. У сквері ж поруч розташується Резиденція Святого Миколая.

Крім того, на Співочому полі Печерського ландшафтного парку 21 грудня — 13 січня триватиме новорічний фестиваль «Цитрусове королівство». Кияни зможуть побачити 13-метрову цитрусову ялинку та цитрусові інсталяції у вигляді замків казкових героїв.

На Софійській площі засвічення ялинки відбудеться традиційно 19 грудня, на День Святого Миколая.

Схожі новини