Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В Україні успішно завершили випробування протикорабельного комплексу «Нептун»

  • 05.12.2018, 14:28
  • 782

Міністр оборони України Степан Полторак повідомляє про успішне завершення випробувань нового берегового протикорабельного комплексу «Нептун» із крилатою ракетою (КР) дальністю до 300 км.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Ми продовжуємо випробування наших модернізованих систем ППО, ми продовжуємо випробування протикорабельних ракет, які буквально пів години тому завершилися на півдні України», — сказав Степан Полторак на брифінгу для ЗМІ в середу в Києві.

Пізніше, відповідаючи на уточнювальне запитання, міністр нагадав, що процес модернізації ракетного озброєння, про який українців інформували протягом останнього року, привів до того, що бойові можливості частин ППО зросли.

«Випробування, які були сьогодні на півдні в районі Одеси: ми випробовували нашу протикорабельну ракету — „Нептун“. Характеристики та завдання, які ми ставили на цьому етапі (випробувань — ред), вони підтверджені, і навіть є можливості їх збільшити. ТТХ цієї ракети», — сказав Степан Полторак.

Він також поінформував про успішний етап випробувань модернізованого ЗРК С-125, який після поновлення отримав можливість вражати, крім повітряних цілей, також надводні.

«Ми модернізували 125-й комплекс, який (тепер — ред) може знищувати і повітряні цілі, і надводні. Після модернізації їх випробували, і вони показали дуже хороший результат: я вже маю відео, заступник міністра перебуває на місці», — розповів Степан Полторак.

Міністр запевнив, що роботу над модернізацією озброєння буде продовжено.

Як повідомлялося, розробку перспективного протикорабельного озброєння, зокрема нового берегового протикорабельного комплексу «Нептун» із крилатою ракетою (КР) дальністю до 300 км, здійснює ДККБ «Луч» (Київ).

Схожі новини