Передплата 2024 ВЗ

Сьогодні відзначають Міжнародний день волонтерів

  • 05.12.2018, 12:40
  • 307

Генеральна Асамблея ООН 1985 року запропонувала урядам щорічно відзначати 5 грудня Міжнародний день добровольців в ім’я економічного та соціального розвитку.

Про це повідомляє «Прямий».

ООН закликала держави здійснити заходи з метою підвищення поінформованості про важливий внесок служби добровольців і тим самим спонукати ще більше людей в усіх сферах діяльності пропонувати свої послуги як добровольців і на батьківщині, і за кордоном.

В Україні волонтерський рух почався в 1990-х роках, а офіційно його визнали 10 грудня 2003-го, згідно з Постановою Кабміну.

Звісно, волонтерство — не робота. Це на 100% покликання. Це спосіб життя і мислення. Небайдужість до чужої біди, причетність і співпереживання — те, що веде волонтерів уперед.

Завдяки їхнім старанням, десятки, якщо не сотні тисяч людей отримують настільки необхідну їм допомогу. Волонтери допомагають дітям і дорослим, піклуються про здоров’я людей і тварин, їхній комфорт і безпеку. Часто волонтерам доводиться навіть ризикувати власним життям заради порятунку інших. Це воістину люди з величезним серцем, безкорисливі та добрі, готові протягнути руку допомоги та не залишити в біді тих, кому погано.

Схожі новини