Передплата 2024 «Добрий господар»

Forbes назвав найвпливовішу жінку світу 2018 року

  • 04.12.2018, 18:56
  • 945

Журнал Forbes склав список найвпливовіших жінок 2018 року. Восьмий рік поспіль перше місце в списку займає канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Про це повідомляє DT.UA.

«Незважаючи на те, що вона пішла у відставку з посади голови Християнсько-демократичного союзу (ХДС) і заявила, що не буде балотуватися на виборах 2021 року, вона керує найбільшою економікою Європи, що робить її де-факто жінкою-лідером вільного світу», — зазначає видання.

Друге місце в рейтингу займає прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей, яка «два роки вела переговори щодо історичного рішення про вихід Британії з ЄС».

На третій сходинці у списку — голова Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард. У першу п'ятірку також увійшли генеральний виконавчий директор General Motors Мері Барра і голова інвестиційної компанії Fidelity Investments Ебігейл Джонсон.

Також 23 і 24 місце в списку дісталося королеві Великої Британії Єлизаветі II і дочки президента США, яка наразі є його радником, Іванка Трамп. 91 місце в списку зайняла перша в історії Сербії прем'єр-міністр представниця ЛГБТ+ Ана Брнабіч.

Зазначається, що екс-держсекретар США Хілларі Клінтон, яка в минулому році зайняла 65 місце в рейтингу, цього року до нього не потрапила. Зі списку також виключили лідера М'янми Аун Сан Су Чжі, яку раніше позбавили вищої нагороди Amnesty International через геноцид мусульман-рохінджа.

Згідно з даними видання, жінки обіймають близько 20% урядових посад у всьому світі.

Схожі новини