Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На Львівщині почалася кампанія з продажу новорічних ялинок

Лісівники заготовлять понад 10 тисяч зелених красунь до Нового року.

Лісогосподарські підприємства Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства цьогоріч заготовлять 10,5 тисяч новорічних ялинок.

Однак, якщо через високий попит такої кількості виявиться замало, то підприємства зможуть заготувати ялинки додатково, оскільки на ялинкову кампанію 2018−2019рр. їм дозволено реалізувати 14,6 тис. штук ялинок.
Не заготовляти відразу весь дозволений ліміт лісгоспи вирішили, базуючись на досвіді попереднього року — минулоріч держлісгоспи продали 6 тисяч штук новорічних ялинок. І щоб не готувати надмір ялинок, вирішили заготовити менше, а решту — поступово, за потребою.

Для реалізації новорічних ялинок лісівники облаштують торгівельні майданчики в районах області, також проводитимуть реалізацію з дворів лісництв, лісгоспів, на ринках районного та місцевого значення, а також у Львові у спеціально визначених міською радою місцях торгівлі новорічними ялинками. Ціни на ялинки у держлісгоспах коливатимуться від 100 до 200 грн, залежно від висоти дерева
Нагадуємо, що легально заготовлені новорічні ялинки обов’язково повинні бути промаркованими пластиковими бирками або самоклейними стрічками зі штрих-кодом. За ним кожен може перевірити походження ялинки, ввівши код на сайті https://www.ukrforest.com/check.

На автодорогах, залізничних та автобусних станціях будуть створені тимчасові пости з працівників лісової охорони, правоохоронних органів, органів еко-безпеки для перевірки законності придбання та перевезення новорічних ялинок. Сума відшкодування за незаконно зрубану новорічну ялинку залежить від діаметра зрубаного дерева і становить мінімум 453 грн. Також у разі виявлення, порушник додатково повинен заплатити адміністративний штраф від 85 грн.

Схожі новини