Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Українців попередили про зростання захворюваності на грип

  • 04.12.2018, 15:17
  • 404

Взимку, через несприятливі погодні умови, українці менше виходять на вулицю і більше часу проводять у погано провітрених приміщеннях і громадських місцях, що сприяє розповсюдженню вірусів серед людей.

Про це повідомив головний лікар Київського міського центру здоров'я Отто Стойка, передає УНН.

«Проблема будь-якої непогоди — мороз або, навпаки, дощ і мокрий сніг — в тому, що люди не виходять на вулицю, погано провітрюють приміщення, а це є підґрунтям для розвитку респіраторних захворювань, оскільки люди один одного більше заражають», — зазначив медик.

За його словами, віруси передаються виключно від людини до людини, тому ризик захворіти на грип і ГРВІ значно підвищується під час скупчень людей в погано провітрених приміщеннях.

При цьому він додав, що в періоди підвищеного ризику захворювання регулярно треба робити вологе прибирання в приміщенні, а також слідкувати за особистою гігієною — часто мити руки, особливо після відвідання громадських місць і транспорту, промивати ніс.

«Гігієна також має велике значення», — наголосив лікар.

Нагадаємо, під час епідемії грипу і гострих респіраторних вірусних інфекцій (ГРВІ) укріпити імунітет і запобігти захворюванням можна за допомогою профілактики, правильного харчування й загартовування організму.

Найкращим методом профілактики проти грипу є вакцинація, крім того, в період сезонного росту захворюваності на грип і ГРВІ слід більше уваги приділяти особистій гігієні, вживати вітамінізовану гарячу їжу, а також більше часу проводити на свіжому повітрі, також треба частіше провітрювати приміщення.

Схожі новини