Передплата 2024 «Добра кухня»

Юлія Тимошенко через соцмережі повідомила про поїздку до США

З 4 до 7 грудня лідерка «Батьківщини» перебуватиме з робочим візитом у Сполучених Штатах Америки

Голова партії «Батьківщина» проведе консультації з представниками законодавчої і виконавчої влади США, провідними експертами з питань політики, економіки та безпеки.

Під час зустрічей Юлія Тимошенко поінформує про позицію «Батьківщини» щодо політико-економічної та безпекової ситуації в Україні, насамперед, агресію Росії. Вона також викладе своє бачення пріоритетів зовнішньої, економічної, антикорупційної і соціальної політики.

«Світові потрібні нові формули безпеки. І світові нарешті треба звернути увагу на Україну, що сьогодні перебуває в епіцентрі європейського конфлікту. Ми саме та країна і саме те місце, де й треба шукати цих нових формул безпеки. Нам необхідна реальна допомога, в тому числі й військова (НАТО), а не лише безкінечні та абстрактні співчуття й «стурбованість», — написала Юлія Тимошенко на своїй сторінці у Facebook.

Схоже повідомлення з"явилося і на акаунті Тимошенко в Instagram.

Переглянути цей допис в Instagram

Відсьогодні кілька днів перебуваю в США. Запланована низка важливих розмов і зустрічей із впливовими людьми в Сполучених Штатах. ⠀ Головна мета поїздки – пошук нових шляхів безпеки України. ⠀ На моє переконання, сьогодні Україні надзвичайно важливо мати надійних, стратегічних союзників. Президентські вибори вже дуже скоро і не раціонально буде новообраному президентові використовувати дорогоцінний робочий час для “наведенення мостів” та встановлення контактів, якщо це можна зробити вже зараз. ⠀ Передусім говоритиму про відновлення міжнародних гарантій для України з часів нашої добровільної відмови від ядерної зброї, у форматі “Будапешт плюс”. ⠀ Я часто чую такі поради збоку: забудьте про Будапешт, він не виконав своїх функцій і не захистив нас від російської агресії, шукайте щось нове. ⠀ Категорично з цим не згодна. Сила й мудрість держави визначається не тим, щоб отримати міжнародні гарантії, а тим, щоб забезпечити їх виконання за необхідності. І якщо гаранти “забули” про будапештські гарантії Україні, то завтра вони так само можуть “забути” і будь-які інші нові. Цього не можна допускати. Ми маємо створити прецедент результативності тиску на “гарантів” аж до поновлення даних нам зобов’язань. ⠀ #Tymoshenko #Тимошенко

Допис, поширений Юлія Тимошенко (@yulia_tymoshenko)

Окрім того, Юлія Тимошенко дасть інтерв"ю американським ЗМІ.

Схожі новини