Передплата 2024 «Добрий господар»

Вбивство Гандзюк: Луценко назвав прізвище організатора нападу

  • 04.12.2018, 14:58
  • 921

У справі про вбивство громадської активістки, керуючої справами Херсонської міськради Катерини Гандзюк оголошено підозру раніше судимому громадянину на прізвище Левін.

Як передає УНІАН, про це генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив на нараді керівництва правоохоронних органів в Одесі.

«Оголошено ще одну дуже важливу підозру громадянину Левіну, який відомий у кримінальному світі за прізвиськом Москал-молодший. Ця людина була засуджена разом зі своїм батьком. Батько — пожиттєво. А молодший — на 15 років за організацію вбивств і нападів на Херсонщині на водіїв. Загальна кількість доведених вбивств — 15 чоловік», — сказав Луценко.

Генпрокурор додав, що Левін достроково вийшов з в’язниці за «законом Савченко», «але в нас є підозра, що це не було обґрунтовано». Луценко зазначив, що Левін, за версією слідства, є ключовою фігурою у вчиненні злочину.

Щодо замовника вбивства, генпрокурор поінформував, що версій у слідства багато, але більшість з них зводиться до конкретних осіб, проте назвати прізвища він пообіцяв лише тоді, коли буде оголошено та підготовлено підозру. «На цей момент новиною є те, що, крім організатора, якому підозра була оголошена раніше, додалася ще одна сторона штабу нападу на Гандзюк — це громадянин Левін», — сказав Луценко.

За його словами, Левін втік з України у день, коли почалися затримання у справі Гандзюк, тепер здійснюються заходи, щоб затримати його за міжнародними дорученнями за кордоном. Разом з тим він запевнив, що відсутність Левіна в Україні не вплине на слідство, «яке близьке до юридичного доказу діяльності замовника». Також він заявив, що слідство зійшлося на розумінні ключової версії: «Ми бачимо мотив, який об’єднує і помічника народного депутата, і кримінального авторитета, а відтак ми бачимо більш точно і фігуру замовника». Луценко пообіцяв, що, як тільки слідство збере достатню кількість доказів, назве прізвище замовника цього вбивства.

31 липня на активістку Катерину Гандзюк напали, обливши сірчаною кислотою. Це сталося поблизу її будинку в Херсоні. Усього опіками було пошкоджено близько 30% тіла. Спочатку Гандзюк лікували в Херсоні, однак згодом її перевезли в київський опіковий центр. Всього вона перенесла 11 операцій. Однак, не пережила нападу. 4 листопада стало відомо про смерть активістки.