Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Новорічна оренда квартири у центрі Львова — до 1500 гривень за добу

Якщо ж орендувати наприкінці грудня, буде ще дорожче.

Напередодні Нового року й Різдвяних свят у туристичному місті Лева пожвавлюється ринок оренди житла. Щоб зекономити на оренді квартири в центрі Львова, потрібно бронювати квадратні метри заздалегідь — із жовтня-листопада. Ріелтори кажуть, бронювати квартиру у грудні теж можна, але в такому випадку влетиш у копійку (на 40% дорожче) і отримаєш кімнату з гіршими умовами.

Як розповіла «ВЗ» ріелтор Олена Міщанчук, порівняно з минулим роком вартість «святкової» оренди не піднялася. Як і торік, за однокімнатну квартиру в центрі треба викласти з гаманця 1000−1500 гривень за добу. Деякі квартири на площі Ринок дорожчі, але їх туристи теж розбирають як гарячі пиріжки. Ціна залежить від меблів, ремонту, побутової техніки, Інтернету… Мінімальний термін оренди, який пропонують господарі житла, — чотири дні. У ціну святкової подобової оренди власники закладають і ризик за поламані меблі й заплямлені вином килими…

Двокімнатні квартири в центрі Львова орендують за дві тисячі гривень за добу і вище. «Перевага — в двокімнатних квартирах поміститься велика сім'я, є можливість самому готувати їжу, — каже Олена Міщанчук. — Напередодні Нового року туристи обирають квартири саме в центрі, ніхто не хоче жити на периферії. Орендують у віддалених районах лише в тому разі, якщо там мешкають друзі чи родичі».

«Деякі власники помешкань надають квартирантам-туристам додаткові послуги — прибирання (250−300 гривень), приготування сніданку (від 200 гривень), трансфер із вокзалу — від 100 гривень, — зауважив ріелтор Ігор Гудимович. — Якщо це постійний клієнт, то вартість трансферу може бути включена у ціну проживання чи надаватися як бонус».

Житло у «високий туристичний сезон», кажуть ріелтори, дорожчає, зокрема, через те, що номери у тризіркових готелях уже давно заброньовані і ще дорожчі, ніж квартири подобово. Знайти вільну кімнатку в бюджетному хостелі також складно.

Схожі новини