Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Українофоба та поплічника бойовиків «ДНР» Охлобистіна не пустили на жоден захід Тижня російського кіно в Лондоні

  • 04.12.2018, 12:12
  • 847

За рішенням британського уряду, поплічника терористів «ДНР» російського актора Івана Охлобистіна не пустили на жоден із заходів Тижня російського кіно в Лондоні, в тому числі — на показ фільму з його участю «Тимчасові труднощі».

Про це повідомляє Lb.ua з посиланням на російські ЗМІ.

«Я не знаю, чесно кажучи, для мене ця ситуація в новинку в силу геополітичних змін. Тому я вважаю за краще не розбиратися, я живу в середовищі своїх колег, професіоналів, і мені цього цілком достатньо», — передає його слова РЕН-ТВ.

Представник актора Максим Брусніцин заявив, що заборона на його появу на заходах «ніяк не пов'язана з українськими активістами», які вимагали не пускати Охлобистіна.

Раніше депутат Верховної Ради України Антон Геращенко звернувся до прем'єр-міністра Великобританії Терези Мей з вимогою відмовити в допуску на територію Британії «мракобіса» Охлобистіна. Він заявив, що дозвіл на в'їзд акторові, який підтримує терористів «ДНР», буде політично суперечливим і попросив роз'яснити позицію Британії з цього питання.

Нагадаємо, в 2016 році Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження стосовно Охлобистіна за ч. 1 ст. 258−3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу. Йому заборонено в'їзд в Україну через підтримку сепаратистів. Також в'їзд у країну Охлобистіну раніше заборонила Латвія.

Схожі новини