Передплата 2024 «Добрий господар»

Затримані у Грузії українці не визнають своєї провини

  • 04.12.2018, 09:35
  • 346

Затримані в Тбілісі шість українських громадян і один грузинський громадянин не визнають пред’явлені їм у понеділок прокуратурою Грузії обвинувачення.

Про це повідомив журналістам один з адвокатів затриманих Георгій Ростомашвілі, передає Інтерфакс-Україна.

За його словами, затримані в знак протесту відмовилися підписувати офіційний бланк про пред'явлення обвинувачення. Адвокат зазначив, що затримані громадяни України стверджують, що прибули до Грузії з туристичною метою.

У бесіді з журналістами адвокати затриманих повідомили в понеділок, що затриманим пред'явлені обвинувачення в частинах 3 і 6 статті 236 Кримінального кодексу Грузії (групове незаконне придбання та зберігання вогнепальної зброї, боєприпасів і вибухових пристроїв).

Як заявляють адвокати, вони мають намір домагатися звільнення затриманих без призначення їм запобіжного заходу.

Шість громадян України і один грузинський громадянин були затримані напередодні під час проведеної МВС Грузії спецоперації в двох готелях у Тбілісі.

У МВС заявили напередодні, що у затриманих були вилучені пістолети і саморобний автомат. У відомстві зазначили, що вони прибули в країну 27 листопада, і на даному етапі слідство з'ясовує конкретні цілі їх приїзду до Грузії, включаючи можливий зв'язок з політичними процесами які відбуваються в країні.

Тим часом, грузинські ЗМІ повідомили, що всі затримані є бійцями українського добровольчого батальйону «Донбас».

Напередодні в парламенті Грузії заявили, що чекають від МВС і МГБ відповідей з приводу затриманих у Тбілісі громадян України, зокрема, могли бути вони пов'язані з екс-президентом Грузії Михайлом Саакашвілі і мітингами опозиції.

«Факт, що затримані, це люди, які приїхали сюди не як туристи. Це люди, які пройшли спеціальну підготовку, бійці і вони затримані з відповідною зброєю і матеріалами», — заявив журналістам віце-спікер парламенту Грузії Георгій Вольський.

Схожі новини