Передплата 2024 ВЗ

Топ-5 продуктів, які найкраще знижують апетит

  • 02.12.2018, 14:58
  • 801

Вживати ці продукти рекомендується всім, хто пристрасно хоче схуднути. Вони містять багато корисних мікроелементів, добре насичують і допомагають тривалий час не відчувати голоду і бажання ласувати чимось шкідливим для фігури на кшталт цукерок або тортиків.

Про це пише «Портал про здоров’я».

Вівсянка. Якщо немає часу варити вівсяну крупу, можна використовувати вівсяні пластівці, але строго без цукру. Засвоєння вівсянки — процес повільний, тому й не хочеться після такої каші довго їсти знову. Для перетравлення вівса потрібна енергія, і організм витрачає для цього жир.

Яблука. Дані ряду наукових досліджень говорять про те, що регулярне вживання несолодких яблук захищає від стрибків цукру в крові і нормалізує обмінні процеси. Але важливо пам’ятати: яблука не потрібно їсти натщесерце.

Натуральний йогурт. Вживання натуральних кисломолочних продуктів покращує стан кишкової мікрофлори, що позитивно позначається на травленні і жирообміні. Крім того, це джерела білка, вживання якого перешкоджає підвищенню глюкози в крові та збільшення рівня інсуліну, це і забезпечує в підсумку тривалу ситість.

Сир. За словами вчених, в ньому міститься більше білка, ніж у яловичині. Саме нестача білка запускає в організмі реакції, які ведуть до загостреного бажання їсти солодке.

Боби. Квасоля, горох, сочевиця, нут насичують так грунтовно, що з ними можуть зрівнятися мало які продукти. Цьому сприяє високий рівень клітковини і природного рослинного білка. Ще бобові — це джерело вітамінів групи В, найважливіших для міцної психіки та якісного мислення.

Схожі новини