Передплата 2024 «Добрий господар»

Капітан захопленого росіянами катера «Бердянськ» відмовився свідчити ФСБ

  • 02.12.2018, 13:58
  • 992

Капітан захопленого росіянами судна «Бердянськ» Роман Мокряк відмовився свідчити ФСБ, як і брати участь у записі постановочного відео.

Про це повідомляє «5 канал».

Родину 32-річного моряка такий вчинок не здивував. У рідному селі військовослужбовця на Кіровоградщині, патріотами вважають усю родину Мокряків.

Від неділі Роман Мокряк на зв'язок із родиною не виходив. Про його полон сім'я дізналася з телевізійних новин. Від адвоката знають: стан здоров'я Романа — в нормі. Під час допитів ФСБ та судового засідання український військовий відмовився свідчити. Батько вчинком сина не здивований.

«Міг, міг. Хоча він добряк, він дуже добрий. Я вам скажу, з моїх трьох він найдобріший. Але якщо його сильно розізлити, то вже не втримаєш», — розповідає Микола Мокряк.

Від грудня 2016-го року Роман Мокряк командував бронекатером «Бердянськ», який тоді поповнив флот ВМС ЗСУ. Починав службу у Севастополі. Після анексії Криму не зрадив присягу і переїхав до Одеси.

Батько пригадує, щодо цих подій син був небагатослівним: «Ми всі тут виховувалися. Ну як це? Кинути все і жити в чужій країні у себе вдома під носом?».

Брати Романа додають: військовими справами той ні з ким не ділився. Телефоном обговорювали лише буденні.

Його брат Антон Мокряк розповідає: «Братські розмови. Як справи, ну короткі розмови зазвичай. Часу мало, що у нього, що в мене. Так, нічого такого».

Колишня вчителька Романа розповідає: родиною Мокряків у селі пишаються. Його мати — волонтер, батько — колишній мічман, три роки як доброволець захищав незалежність країни на сході.

«Був такий тихий спокійний хлопчик, але ж він був дуже романтичний. Любив читати про море, про подорожі. І так можна було сказати, що професія у нього буде якась романтична», — каже Оксана Синьоок.

Родина Романа та мешканці Карлівки дивляться усі новини і сподіваються на швидке повернення полонених українських моряків додому.

Схожі новини