Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Росія має піти з нашої землі, — Порошенко

  • 01.12.2018, 20:14
  • 437

Президент Петро Порошенко в інтерв’ю італійській щоденній газеті Corriera della Sera наголосив, що Україна є жертвою довготривалої військової агресії з боку Росії.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Президент прокоментував на прохання видання заяви Путіна, який назвав українську сторону та особисто Главу Української держави винними у провокуванні інциденту на морі для відволікання уваги українців від падіння популярності Президента та перенесення дати президентських виборів. «Не існує жодних доказів того, що це моя спроба навмисно спровокувати кризу для впливу на виборчий процес. Тут зовсім не стоїть питання моєї популярності напередодні голосування. На жаль, наразі на кону суверенітет та територіальна цілісність України. Єдиний вихід із ситуації — Путін має піти з нашої землі та залишити нас у спокої».

Він наголосив: «Росіяни тримають напоготові сотні літаків та танків поблизу наших кордонів. Наші вимоги добре відомі, ми їх сформулювали спільно з Францією та Німеччиною. Ми закликаємо до дотримання Мінських угод, щоб гарантувати стале припинення вогню. Закликаємо, щоб „блакитні шоломи“ ООН, як миротворчі сили, зайняли буферну зону в окупованих регіонах. Закликаємо до звільнення наших полонених».

Президент підкреслив, що замість того, щоб позитивно відповісти на заклики України, Москва вирішила посилити напругу. «Вперше, з часів початку агресії у 2014 році, російські солдати не ховаючись діють серед білого дня на наших захоплених територіях з метою анексії всієї території України та руйнування всього державного апарату», — зауважив він.

Схожі новини