Передплата 2024 «Добрий господар»

Названо топ-5 категорій товарів, які українці купують найчастіше в інтернеті

  • 01.12.2018, 17:58
  • 2 036

Українці активно користуються інтернетом, щоб підібрати собі одяг і аксесуари, купити техніку і нові гаджети, або навіть просто порівняти ціни на різні товари.

Про це пише сайт Сегодня.

Топ-5 товарів, які найчастіше купують українці в інтернеті:

Побутова та цифрова техніка — 52% покупок. Українці активно користуються інтернетом для шопінгу, зростає кількість користувачів саме мобільних пристроїв. Так, якщо раніше всі користувалися стаціонарними комп'ютерами і ноутбуками, то зараз одного смартфона вистачає для того, щоб замінити і телевізор, і ПК, і плеєр, і похід магазинами. Відомо, що кількість інтернет-користувачів в країні досягла 20 млн. З них 36% регулярно купують товари в мережі, а це близько 7 млн осіб. Зараз в світі 67% всього трафіку припадає на смартфони, в Україні ця цифра сягає 53%. Тобто, кожен другий запит в Україні здійснюють за допомогою смартфона.

Одяг — 45% усіх покупок. «Українці, які планують придбання одягу/взуття, активно використовують інтернет для пошуку інформації. Серед інтернет-джерел інформації найпопулярнішими є сайти магазинів роздрібної торгівлі та виробників. 32% користувачів використовували пошукові системи для пошуку інформації про товар, при цьому 96% з них користувалися Google», — сказано в дослідженні.

Косметика та парфумерія — 34% покупок;

Взуття — 30%;

Подарунки і аксесуари — 25%.

Згідно з останнім дослідженням GfK, для покупок на українських сайтах наші споживачі витрачають в середньому 1515 грн.

Як з’ясували дослідники, рішення про купівлю українці приймають досить швидко: так, майже половина покупок була здійснена протягом дня, а 30% - протягом тижня.

До речі, українці купують одяг на сайтах частіше, ніж жителі Чехії, і трохи рідше, ніж жителі Польщі. Так, у Польщі кількість покупців, що купують онлайн, сягає 39%, а в Чехії — 23%.

Схожі новини