Передплата 2024 «Добра кухня»

Адвокати та консули не можуть відвідати полонених українських моряків у СІЗО Москви

  • 01.12.2018, 17:35
  • 660

Екіпажі захоплених катерів «Нікополь» і «Бердянськ» та буксира «Яни Капу» у повному складі заарештовані на 2 місяці так званими судами анексованого Криму.

Адвокатам і українським консулам наразі не вдається відвідати військовополонених моряків у СІЗО «Лефортово».

Про це «5 каналу» повідомив адвокат Микола Полозов, який є адвокатом Дениса Гриценка.

«Російська влада дала інформацію українській стороні про те, де перебувають морякм ввечері в п'ятницю, коли СІЗО були закриті. Субота, неділя — СІЗО теж закриті. Раніше, ніж в понеділок, ні консули, ні хтось з адвокатів потрапити туди не зможуть. Там посилений прохід для адвокатів, необхідно отримувати дозвіл слідчого, а це може затягнути процес і на день, і на два, і на тиждень. Залежно від бажання слідчого давати дозвіл», — сказав Полозов.

Всіх українських моряків — доправили до Москви. 21 моряк перебуває у СІЗО «Лефортово, троє поранених у лікарні «Матросской тишины». За даними їхніх захисників, військовополонені нині у карантинних одиночних камерах. Це кімнати півтора на два метри, там нічого немає, крім стола, лави та залізного ліжка. Військові однострої в українців забрали, видали тюремний одяг. Адвокати українських моряків уже подали апеляцію до так званого Верховного суду анексованого Криму щодо незаконного арешту їхніх підзахисних. Нині дата засідання — невідома, зазначив захисник одного з військовослужбовців Микола Полозов.

Нагадаємо, екіпажі захоплених катерів «Нікополь» і «Бердянськ» та буксира «Яни Капу» у повному складі заарештовані на 2 місяці так званими судами анексованого Криму. Росія звинувачує українських військовослужбовців у порушенні територіальних вод та ігноруванні попереджень прикордонної служби ФСБ. Водночас, в Україні наполягають: російські військові напали на українські кораблі та моряків у нейтральних водах Чорного моря — тож вони мають бути визнані військовополоненими.

Схожі новини