Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Дієтологи назвали продукти, які краще не їсти на сніданок

  • 01.12.2018, 12:13
  • 2 783

Проаналізувавши найпопулярніші продукти, які використовуються для приготування сніданку, вчені склали рейтинг найшкідливіших з них.

Про це пише «Портал про здоров’я».

Американські дієтологи розповіли, що найчастіше люди їдять на сніданок яйця, бутерброди, каші, кава і соки. Фахівці вважають, що будь-який сніданок можна зробити корисним, але найчастіше він буває шкідливий.

Особливо дієтологи радять звертати увагу на те, з чим ви робите бутерброди. Зокрема, велика кількість білого хліба може викликати печію і інші неприємні симптоми з боку травного тракту. Тому хліб для сніданку краще вибирати цільнозерновий. Він є джерелом довгих вуглеводів, містить набагато більше вітамінів, мінералів і клітковини.

Дуже важливо також те, з чим ви робите бутерброди. В заборонений список потрапили ковбаси, копчені м’ясні продукти, жирні сири. Ці продукти в принципі не рекомендуються, але вранці вони особливо небезпечні — спеції, копченості, велика кількість солі і жиру негативно позначаються на роботі травного тракту. Причому, це загрожує не тільки незначними порушеннями травлення, але і розвитком запалень, аж до гастриту і виразки шлунка.

Не рекомендується з ранку їсти солодощі, особливо на голодний шлунок. Солодощі це справжня вуглеводна бомба, яка викличе різкий підйом рівня цукру в крові. При цьому вже через пару годин ви відчуєте голоду.

Свіжовичавлені соки і фрукти, особливо кислі, на сніданок їсти можна. Але тільки після «основної» страви. Натщесерце соки і фрукти краще не вживати — вони дратують слизову і можуть спровокувати розвиток гастриту, виразки шлунка та інші захворювання.

На підставі отриманих результатів був складений список продуктів, які шкідливо їсти на сніданок. До їх числа увійшли не тільки копчені ковбаси, але і свіже вичавлені соки. Було доведено, що натуральні соки натщесерце шкідливі для шлунка і можуть спровокувати появу гастриту або його загострення. Теж саме стосується кави — її варто пити тільки після їжі.

Схожі новини