Передплата 2024 «Добра кухня»

У Меркель пропонують ЄС і США блокаду кораблів РФ через її дії щодо України

Німеччина має бути готова до більшої відповідальності щодо своєї зовнішньої політики та до більших витрат на оборону

ЄС і США повинні розглянути можливість заборони заходу до своїх портів російських суден, які прямують з Азовського моря, після того як Росія захопила три українські кораблі.

Про це заявила соратниця канцлерки Німеччини Аннегрет Крамп-Карренбауер, яку називають однією з її ймовірних наступниць, в інтерв’ю Reuters.

«У разі підтвердження акту агресії Росії, я думаю, має бути чітка відповідь» — сказала вона.

«Відповіддю може бути заборона для російських кораблів, які прямують з регіону Азовського моря, заходити в європейські чи американські порти до врегулювання ситуації з Україною» — зазначила Крамп-Карренбауер.

Вона також наголосила, що Німеччина має бути готова до більшої відповідальності щодо своєї зовнішньої політики та до більших витрат на оборону.

Така позиція соратниці Меркель є жорсткішою за декларовану самою канцлеркою, яка виступає за деескалацію та діалог. Крамп-Карренбауер, яку часто скорочують до АКК або називають «міні-Меркель» є однією з лідерів у гонитві за лідерством у Християнсько-демократичному союзі. ЇЇ основним суперником є Фрадріх Мерц, багаторічний опонент Меркель.

Голову партії мають обрати на з’їзді делегатів ХДС, який відбудеться 7−8 грудня.

Європейська правда

Схожі новини