Передплата 2024 «Добрий господар»

Літак Меркель екстрено сів у Кельні

  • 30.11.2018, 09:17
  • 528

Через несправність літака канцлер Німеччини Ангела Меркель пропустить відкриття саміту «великої двадцятки» в Буенос-Айресі.

Літак «Конрад Аденауер» з німецькою делегацією вилетів до столиці Аргентини з Берліна ввечері у четвер, 29 листопада. Через годину повітряне судно повернуло над територією Нідерландів і здійснило посадку в міжнародному аеропорту Кельн/Бонн. За словами командира повітряного судна, причиною тому став «збій електронних систем» урядового Airbus A340−300, повідомляє DW.

Канцлер і міністр фінансів ФРН Олаф Шольц, який також перебував на борту літака, 30 листопада попрямують в Мадрид, звідки вилетять в Буенос-Айрес комерційним рейсом, повідомив офіційний представник уряду Німеччини Штеффен Зайберт. Він пояснив, що цей варіант дозволить Меркель і Шольцу прибути до Аргентини з мінімальною затримкою.

Десятий за рахунком саміт G20 відбудеться в столиці Аргентини з 30 листопада по 1 грудня. У числі першочергових питань для обговорення — ескалація конфлікту в Україні в зв'язку з діями Росії в Керченській протоці, вбивство журналіста Джамаля Хашоггі в консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі, а також «торгова війна» США з Китаєм і країнами ЄС.

В кулуарах саміту мала відбутися зустріч президентів Росії і США. Однак Дональд Трамп після інциденту в Керченській протоці спочатку поставив під сумнів можливість цієї зустрічі, а напередодні саміту остаточно відмовився від неї.

Схожі новини