Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Закриття «Руского міра» у Львові продемонструє агресору наше ставлення до його злочинів

У Львові зареєстрували електронну петицію щодо закриття Генерального консульства Російської Федерації, що на вул. Левицького, 95. Для підтримання петиції необхідно зібрати 500 голосів.

Така ідея витає у Львові з 2014 року, а тепер набула актуальності — після брутальної агресії Росії проти України у Керченській протоці. У четвер, 29 листопада, депутати Львівської міської ради виступили на сесії із запитом, у якому підтримують таку ініціативу. З вимогою негайно закрити у Львові російський «консулат» міські обранці звернулися до міністра закордонних справ України Павла Клімкіна.

Депутат Львівської міської ради Ігор Телішевський зазначив на сесії, що консульство Росії є «оплотом руского міра» у Львові. Каже, його закриття продемонструє країні-агресору ставлення львів’ян «до злочинів, які тривають на території України уже п’ять років».

«За прикладом таких європейських країн, як Франція, Німеччина, Польща, Італія, Нідерланди, Данія, які примусово висилають російських дипломатів, наша держава повинна також відповісти на системну гібридну війну, яку Російська Федерація проводить проти нас, — йдеться у зверненні депутатів Львівської міської ради. — Останні військові провокації в Азовському морі змушують нас докладати всіх зусиль задля відповіді агресору на морське піратство та захоплення у полон українських кораблів та моряків. Тому ми, депутати Львівської міської ради, вимагаємо негайного закриття Генерального консульства Російської Федерації у Львові».

Міський голова Львова Андрій Садовий доручив «опрацювати це питання, щоб усе було в межах чинного законодавства».

«Хочу звернути увагу на один дуже кричущий факт, — наголосив мер Львова. — В Україні до 70% об’єктів критичної інфраструктури перебуває в управлінні чи у власності російського капіталу, чи людей, яких вони найняли тут представляти їхні інтереси. Щоб ви розуміли — це є обленерго, облгази, генерація тепла. Це об’єкти, які дуже важливі для функціонування нашої держави. Це питання потребує дуже серйозної уваги. Я би просив, щоб ми з вами відповідний депутатський запит підготували і гостро поставили питання».

Схожі новини