Передплата 2024 «Добрий господар»

Україна проситиме закрити Босфорську протоку через агресію Росії

  • 29.11.2018, 12:49
  • 650

Україна звертатиметься до світової спільноти щодо закриття Босфорської протоки у зв’язку із захопленням російськими військовими українських суден та моряків після нападу в Керченській протоці.

Про це повідомив командувач Військово-морських сил Збройних сил України Ігор Воронченко під час виступу на 2-й Міжнародній конференції з питань морської безпеки, повідомляє УНІАН.

«Я хочу зараз наголосити таку важливу річ стосовно подальших дій у зв'язку з тим інцидентом. Я як командувач Військово-морських сил прошу і висловлюю упевненість у тому, що світова спільнота все ж таки прийме рішення і визнає, що була проведена агресія проти Держави Україна», — заявив Воронченко.

«У зв'язку з цим і нормами конвенції Монтре, а саме — 19-й пункт, будемо намагатися просити закриття протоки Босфор у Турецькій Республіці для того, щоб росіяни знали, як порушувати норми міжнародного права», — наголосив командувач ВМС.

«Україна зараз захищає не тільки себе, але й західний світ. Російська Федерація намагається встановити і поширити своє домінування в Балтійському морі, в Арктиці, на Середньому та Далекому Сході. Встановлення контролю над Україною є критично важливим, тому що повна реалізація тих демократичних та євроатлантичних перетворень приведе до краху імперських амбіцій та авторитарної державної машини Російської Федерації», — заявив Воронченко.