Передплата 2024 ВЗ

Україна звернулась у міжнародний трибунал ООН через агресію Росії у Керченській протоці

  • 29.11.2018, 08:30
  • 569

Міністерство закордонних справ України направило 27 листопада 2018 року інформацію про акт агресії Росії в Керченській протоці в Арбітражний трибунал, який розглядає спір між Україною і Російською Федерацією про порушення останньою Конвенції ООН з морського права у Чорному морі.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

У МЗС зокрема звернули увагу на тривалу практику дискримінаційного переслідування українських та іноземних суден, які планують пройти через Керченську протоку до портів Маріуполя, Бердянська та інших українських портів.

«Своїми діями Росія фактично закрила Керченську протоку для всіх судів. Україна і інші прибережні держави Чорного моря, включаючи Європейський союз і Туреччину, рішуче засудили такі дії і закликають Російську Федерацію забезпечити свободу проходу через Керченську протоку», — відзначили в МЗС.

Також у відомстві підкреслили, що об'єктом таких зупинок стали тільки ті судна, які прямують в українські порти. У той же час суда, які рухалися в російські порти в Азовському морі, не відчували подібних обмежень.

«Україна заявила протест проти дій Росії, довела їх до відома своїх союзників та шляхом звернення до арбітражного трибуналу продемонструвала свій намір оскаржити поведінку Росії із застосуванням усіх наявних правових засобів», — йдеться у повідомленні.

Схожі новини