Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Батько полоненого українського моряка розповів про телефонну розмову з сином та психологічний тик на нього

  • 28.11.2018, 19:45
  • 909

Батько полоненого українця Сергія Цибізова, одного з арештованих «судом» у Керчі моряків, розповів, що син телефонував йому з полону.

Про це повідомляє ТСН із посиланням на TheБабель.

«Подзвонив з російського номеру. Сказав два слова: що живий, здоровий, нагодований і одягнутий. І виключився. Вже тоді я знав (що Сергій у полоні, — ред.), я з Інтернету про це дізнався», — розповів Андрій Цибізов.

За його словами, син не поранений, але психологічний стан у нього складний.

«Психологічно трохи… Ну от інтерв’ю (У Мережі був опублікований допит українських полонених моряків, — ред.) було, видно, що він говорить неправду, що заляканий», — каже батько.

Чоловік додав, що у нього є інформація, що ФСБ не били полоненого, але психологічно тисли на нього.

Батько згадав, що Сергій телефонував йому 22 листопада — за три дні до обстрілу росіянами українських суден у Азовському морі, але про майбутню операцію син йому нічого не говорив.

Як розповів Андрій Цибізов, його син сам хотів стати моряком.

«Як всі нормальні хлопці хотів служити. Я хотів взагалі, щоб він йшов у спеціальні війська, а він захотів у моряки. Це було його рішення», — поділився батько.

Сергія Цибізову 21 рік. Він матрос бронекатера «Нікополь», один з захоплених українських моряків, яких проросійський «суд» у Керчі 27 листопада арештував на два місяці. Військовим закидають незаконний перетин російського кордону групою осіб за попередньою змовою. Сергію Цибізову загрожує до шести років в’язниці.

Схожі новини