Передплата 2024 «Добра кухня»

У Галицькому районі Львова дороги посипатимуть реагентами, а хідники — сіллю

На сьогодні у Львові є 66 тонн кальцію хлориду. Це новий реагент, яким уперше посипатимуть дороги цієї зими. Також очікується поставка бішофіту, який використовуватимуть під час сильних снігопадів.

Про це повідомила директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Ірина Маруняк. Вона зауважила: «Раніше ніколи не працювали з ним. Кальцій хлорид застосовуватимемо тільки в центральній частині міста, тобто тільки в Галицькому районі і тільки по магістральних вулицях».

У Галицькому районі дороги посипатимуть реагентами, а хідники — сіллю. «Також реагентами будемо посипати магістральні дороги, а підйоми будемо сипати піскосумішшю, тому що ми не знаємо, як буде працювати реагент на підйомах», — додала Ірина Маруняк.

Цього року для Львова закупили понад 10 тис. кубічних метрів піскосуміші, а для Галицького району — реагенту на 4 млн. гривень. Такої кількості реагенту вистачить для того, щоб дослідити, яким чином він буде працювати, зокрема, на проспекті Свободи, на площі Ринок, проспекті Шевченка, проспекті Чорновола. Якщо спостерігатиметься позитивна динаміка, то на другий рік буде закуплено більше реагентів. Вартість реагенту втричі дорожча, ніж вартість піскосуміші. Саме цей рік покаже, наскільки ефективно він діятиме.

Ірина Маруняк також зауважила, що Львову надалі бракує двірників (не вистачає ще 200 двірників) і запросила всіх, хто бажає працювати. Оплата праці становить 3 800 грн, але деякі двірники мають по дві дільниці, тобто в середньому вони мають оплату десь близько 7 тис. гривень.

Схожі новини