Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Константинополь розпустив Архієпископство РПЦ в Західній Європі

  • 28.11.2018, 08:28
  • 1 158

Священний Синод Вселенського Патріархату вирішив розпустити Архієпископство РПЦ в Західній Європі, скасувавши Патріарший Томос 1999 року.

Про це пише «УП», посилаючись на Оrthodoxie.

«З поінформованих джерел ми дізналися, що Священний Синод Вселенського Патріархату зібрався сьогодні на Фанарі. Вони щойно вирішили розпустити Архієпископство російських православних церков в Західній Європі, скасувавши Патріарший Томос 1999 року. Офіційна заява з подробицями скоро з'явиться!», — повідомило джерело видання.

Раніше архієпископ Харіопольський Іоанн, екзарх православних російських церков у Західній Європі (Константинопольський патріархат) закликав РПЦ скасувати заборону для мирян причащатися в храмах Константинопольського патріархату.

Архієпископ зазначив, що для Архиєпископії православних російських церков, що знаходиться в юрисдикції Константинополя, рішення Московського патріархату розірвати спілкування з Константинополем — «велике страждання».

Як повідомлялося, у Стамбулі 27 листопада розпочалося засідання Священного Синоду Вселенського патріархату, на якому очікується визначення дати проведення об’єднавчого собору в Україні та обговорення тексту томосу.