Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Я пишаюся кожним із вас»: командувач ВМС України передав лист полоненим українським морякам

  • 27.11.2018, 20:15
  • 568

Командувач ВМС З С України Ігор Воронченко через кримських адвокатів передав листа українським морякам, яких захопили в полон російські прикордонники.

В документі Воронченко висловив розуміння щодо тих «свідчень», які вимагатимуть від полонених російські силовики.

Скріншот і переклад документа опублікував у Facebook журналіст Антон Наумлюк.

«Я розумію, як вам зараз важко. Усі військові моряки ВМС з розумінням ставляться до так званих свідченнь, які від вас зараз намагаються отримати. Адже методи роботи спецслужб РФ ні для кого не є секретом. Я сам пройшов через це в 2014 році і добре знаю, як це бути в полоні і що стоїть за сказаними вами словами під час допиту», — зазначає Воронченко в листі.

За його словами, найважливіше його завдання зараз — повернути українців додому. Україна докладає для цього всіх можливих зусиль.

«Ви діяли в рамках закону, професійно, відповідно до норм міжнародного морського права та чинних договорів. Закон, право на нашій стороні і це розуміє весь світ. Відчувати страх — це нормально. Головне — вірити в свою силу духу, берегти гідність і розуміти, що за вами стоїть вся Україна, весь цивілізований світ», — йдеться в листі.

«Я пишаюся кожним із вас. Дякую за відданість Батьківщині й знайте, що ми робимо все для вашого повернення до родин, які чекають зустрічі з вами», — написав Воронченко.

Схожі новини